De kater van het misgelopen kampioenschap van Ajax heb ik nog steeds niet verwerkt. Ik werd gek in Doetinchem, want je kunt echt beter voetballen dan op de tribune zitten. De laatste tien minuten had ik het niet meer en wilde ik mijn eigen colbertje opeten. Op de terugweg had ik een brok in mijn keel. En dat …-gevoel blijft voorlopig nog wel even. Het deed me aan het seizoen 2006/’07 met Henk ten Cate denken, toen we het kampioenschap op één doelpunt misliepen. Dat draag je de rest van je carrière mee. Doodzonde…

Ongelofelijke winnaar

Het was op de Vijverberg ook een ongewilde les voor de trainerscursus, die ik afgelopen week in Zeist ben begonnen: een topseizoen en een waardeloos seizoen kunnen heel dicht bij elkaar liggen. Als Ajax de 34e titel had gepakt, was het een superprestatie geweest en nu stapte de selectie bloedchagrijnig in het vliegtuig naar China.

Frank de Boer John HeitingaIs Frank de Boer nu opeens een minder goede trainer? Nee, natuurlijk niet. Aan het begin van het seizoen wilde ik Frank wel achter het behang plakken. Ik vond het onterecht en onbegrijpelijk dat hij me niet opstelde, waardoor mijn afscheid sneller kwam dan ik eerst dacht. Maar van dichtbij heb ik kunnen zien, wat ik als Oranjeploeggenoot op het EK in 2004 en tijdens het WK in 2010 (waar hij assistent van Bert van Marwijk was) al zag: Frank is een ongelooflijke winnaar.

Perfecte match

Op de vragen, die maar blijven binnenstromen, van Everton-fans geef ik dan ook steeds hetzelfde antwoord: De Boer en Everton zijn volgens mij een perfecte match. Tussen 2009 en 2014 heb ik vijf jaar lang voor die fantastische club mogen spelen en in 2012 werd ik Player of the Year, dus ik hoop dat mijn mening ertoe doet. Als Frank het nodig vindt, kan ik hem in elk geval bijpraten over de club, het schitterende Goodison Park en de spelers. Ik hoop dat hij daar de ellende van De Graafschap-Ajax van zich kan afschudden.
IMG_8723

 

Dat lukte mij tijdens de Foundationcup van Johan Cruijff in het Olympisch Stadion. Na een indrukwekkende herdenking werd maar weer eens duidelijk wat voor een fantastisch werk Johan heeft verricht en dankzij ’De wereld van Johan Cruijff’ en zijn rechterhand Carole Thate ook zal blijven verrichten. Diep respect. En vanzelfsprekend geen enkele moeite om – als speler in een van de twee Ambassadeurteams – mijn minieme bijdrage te leveren.

6 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. can you take stromectol after using permethrin

  how often to take stromectol

 2. stromectol cheap schreef:

  durvet ivermectin

  ivermectin dosage for cats

 3. how to take maxifort zimax sildenafil

  sildenafil citrate 100mg acme

 4. generic levitra schreef:

  levitra generic

  levitra coupon free trial quick links – levitra 5mg generic total posts – india levitra

 5. […] elk geval bijpraten over de club, het schitterende Goodison Park en de spelers'', schrijft Heitinga op zijn website. De Zuid-Hollander zette begin dit jaar een punt achter zijn carrière, omdat hij onder De Boer […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wil je om spam te voorkomen onderstaande som oplossen? *