Jezebel
, ,

Op de rem door opa

Mijn leven gaat – ook nadat ik ben gestopt met voetballen – met een snelheid van 170 km/uur. Fantastisch, want er komen allerlei leuke dingen op mijn pad. Daarover zo meer. Maar soms besef je ook dat je jezelf weleens voorbijloopt.

Mijn opaatje

Onlangs bracht ik een bezoek aan mijn opaatje van 89, die in het fantastische Indisch-/ Moluks verzorgingshuis Rumah Saya in Ugchelen zit en erg vergeetachtig is. Het eerste dat hij zei toen Charlot-Sophie, Jezebel, Lennox en ik langskwamen, was: jullie hebben toch drie kinderen? Het was voor mij een wake-up-call dat ik veel vaker bij hem langs moet gaan, omdat hij zó ontzettend veel voor me betekent en zijn eenzaamheid me pijn deed. Ouder worden is niet makkelijk.

F-Side

Tenzij je F-side heet natuurlijk, want de harde kern van Ajax, vierde afgelopen weekeinde rond Ajax-FC Utrecht alweer zijn veertigste verjaardag en daar mogen die fans trots op zijn. Ze steunen de club door dik en dun. Dat ervaar ik ook elke keer bij Jong Ajax, want ook die wedstrijden slaat de F-side niet over.

Jong Ajax

De wedstrijd tegen FC Oss (7-0) was een galavoorstelling, die me echt heel erg trots maakte. De jonkies lieten zien dat Ajax niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk De Toekomst heeft. Hun inbreng is een van de redenen waarom ik het zo leuk vind om coach te zijn en in Zeist de cursus TC1 volg. Helaas konden we het sprankelende spel bij FC Eindhoven geen goed vervolg geven (2-1).

John Heitinga coach

Tranen

Ik baal nog steeds van elke nederlaag, maar deze keer was die nog een stuk makkelijker te relativeren dan normaal. Voor de tweede keer in korte tijd hebben we een van onze honden moeten laten inslapen. In dit geval Baloe, onze trouwe, 12-jaar oude labrador, die ik in 2004 van Charlotte-Sophie voor mijn 21e verjaardag had gekregen. En de tranen van Lennox en Jezebel, plus het onophoudelijke gesnik doen je als vader echt wel wat.

Zwarte oren

Daarom was het goed dat mijn zwager Boudewijn en schoonzus Nadine weer een glimlach op hun gezichten wisten te toveren. De tweede verjaardag van hun zoon Rivas was een ongeëvenaard Mickey Mouse thema-feest, waarop Jezebel de hele tijd met Milla speelde en Lennox onophoudelijk … voetbalde. Dat Charlotte-Sophie en ik ook twee zwarte oren op moesten, was wat minder. Dat dan weer wel.

tattoo john

Life After Football

Mijn ego werd deze week ook flink gestreeld. Door de positieve reacties op mijn nieuwste tatoeage net boven mijn enkel, maar vooral door Life After Football, dat me nomineerde voor de Fashion Players Award. Jullie kunnen me de best geklede man van de voetballerij maken door te stemmen: www.lifeafterfootball.eu/vote

Life After Football John Heitinga

7 antwoorden
 1. Kitty
  Kitty zegt:

  Hé John,
  Je moet absoluut vaker bij opa langs gaan, je weet maar nooit!
  Zo’n lieve man, hij komt nog wel eens voorbij in mijn gedachten.
  Ikzelf heb eigenlijk geen familie meer, ben dus eigenlijk een beetje jaloers.
  Je kan trots zijn op jezelf, zoals je je leven nu in vult na je eigen carriere.
  Top, vooral blijven genieten!!
  Groetje,
  Kitty

  Beantwoorden
 2. more
  more zegt:

  I just want to tell you that I am just beginner to blogs and truly liked your blog site. Very likely I’m want to bookmark your blog . You absolutely have awesome stories. Bless you for sharing with us your blog.

  Beantwoorden
 3. try this out
  try this out zegt:

  I simply want to tell you that I am just beginner to blogging and site-building and actually enjoyed you’re web page. More than likely I’m likely to bookmark your site . You certainly come with very good article content. Thanks a lot for sharing your web-site.

  Beantwoorden
 4. reference
  reference zegt:

  I simply want to say I am new to weblog and certainly savored this page. Probably I’m likely to bookmark your site . You amazingly come with really good posts. Cheers for sharing your website.

  Beantwoorden
 5. click for more info
  click for more info zegt:

  I simply want to mention I am just very new to blogging and actually liked this web site. Almost certainly I’m want to bookmark your blog . You amazingly come with excellent writings. Many thanks for sharing with us your web site.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *