Diepe indruk

Lennox was deze week geveld door keelontsteking. Balen, want geen vader ziet zijn mannetje graag bibberend in bed liggen. Toch kwam zijn griepje deze week in een ander daglicht te staan. Als ambassadeur van het Sterrenfonds, dat zich inzet voor kinderen die door ziekte of armoede niet volledig kind kunnen zijn, heb ik met mijn goede vriend John van den Heuvel een bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht.

sterrenfonds

Daar doet je vaderhart pijn. De ernstig zieke, soms zelfs ongeneeslijk zieke kinderen die vechten voor hun jonge leventjes, maken diepe indruk. Hoe oneerlijk is het dat zulke lieve, jongen kinderen worden overvallen door zulke ernstige ziektes? En hoe flink of stoer je ook bent, als een klein kereltje als Paul zegt dat hij je zo lief vindt, voel je de dankbaarheid. De glimlach die voor even op de gezichten van de kinderen verschijnt, is het minste dat John en ik ze kunnen geven. De beelden vanuit het ziekenhuis – het leed, maar ook eventjes de blijdschap – laten me niet los.

Het was een moment van bezinning in een tijd die verder in het teken staat van vrolijkheid. Ik vierde het Sinterklaasfeest bij mijn zwager Martijn in Maastricht en dineerde daarna heerlijk in mijn favoriete restaurant op het Vrijthof: Gio’s. Nu zijn ze al in de kerststemming in wat mij betreft de leukste tijd van het jaar.

Fietsangst voor papa

Vooruitlopend op onze wintersportvakantie, die ik als voetballer als toeschouwer zal beleven, hebben we bij de Skihut onze skikleding gehaald. Tegenover de prachtige pakken staan de – ergens anders uitgezochte – meest verschrikkelijke kersttruien die we elkaar cadeau doen voor Kerstavond en dan verplicht moeten dragen. Over de skikwaliteiten van Lennox en Jezebel maak ik me minder zorgen dan ik afgelopen week over Jezebels fietskwaliteiten deed. Ze wilde voor het eerst op haar eigen fiets door Amsterdam en dat was best spannend … voor papa.

fietsen

Tot slot kom ik er niet onderuit het nog even over de Europese uitschakeling van Ajax te hebben. Zonde. Omdat ik niet bij de selectie zat, heb ik de wedstrijd tegen Molde vanuit de Champions Lounge van Geert Kuperus bijgewoond. Daar werd ik in de watten gelegd door Ron Blaauw, misschien wel de beste kok van Nederland. Het maakte de teleurstellende voetbalavond een beetje goed

3 antwoorden
  1. paulien rous
    paulien rous zegt:

    Top John,
    En superleuk dat je deze blog doet, heb een snelkoppeling ervan gemaakt. Ben 1 van de velen die vindt dat je (veel) meer speelminuten mag/moet maken! Ben benieuwd of je dit leest ;)? Fijne feestdagen met je gezin en familie.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wil je om spam te voorkomen onderstaande som oplossen? *