John Heitinga Lennox

Natuurlijk hoop ik dat mijn zoon in mijn voetsporen treedt als voetballer, maar de afgelopen weken was het voornamelijk ’Boom Boom Lennox’. Tijdens het tenniskamp in het Amstelpark sloeg hij er lustig op los. Net als zijn zuster Jezebel trouwens, die met het racket in haar hand liet zien echte Zenden- en Heitinga-sportgenen te hebben. Maar eerlijk gezegd maakt het Charlotte-Sophie en mij niet uit hoever onze kinderen het schoppen. Als ze maar sporten én gezond eten, want obesitas bij jonge kinderen vinden wij echt een punt van zorg.

Jezebel Lennox tennisEiwit-shake

Nu ik ben gestopt als profvoetballer let ik zelf ook meer op mijn gewicht. Ik wil de valkuil ontwijken, waar veel ex-spelers zijn ingestapt: hetzelfde blijven eten, veel minder bewegen en dus in recordtempo aankomen. Daarom sport ik – waar mogelijk tussen mijn werkzaamheden als assistent van Jong Ajax – zo veel als ik kan in Changing Life Hub in Amsterdam-Noord. En na afloop van de training drink ik in plaats van een Coke Zero een Smart Protein eiwit-shake van Body & Fit. Goed voor de opbouw van mijn spiermassa en het herstel. Het mooie is dat-ie niet alleen heel lekker smaakt, maar ook weinig calorieën bevat!

John Body & Fit shakePreuvenemint

Dat het niet altijd lukt om op mijn voeding te letten, bleek vorig weekeinde wel in Maastricht, waar Charlotte-Sophie een pop-upstore heeft en prachtige kleding verkoopt. Terwijl zij werkte, liet ik vooral mijn kaken werken tijdens het Preuvenemint. Om alle calorieën weer te verbranden raceten Kees en ik een dag later op onze mountainbikes door de Limburgse heuvels. Van de (te) stoere opmerking dat wij geen helm nodig hadden, kregen we heuvelafwaarts wel spijt.

Charlotte Sophie

Lucky Ajax

Gelukkig liep ik geen averij op, want dan had ik Sjaak Swart moeten teleurstellen. Op 2 september speelde Lucky Ajax een heel bijzondere, eervolle benefietwedstrijd tegen het G-elftal van Spakenburg, dat elk doelpunt op fantastische wijze vierde: met shirts over het hoofd, buikglijders en Cristiano Ronaldo-bewegingen. Dat konden ze tot grote vreugde van het publiek in totaal 9 keer doen, want scheidsrechter Roelof Luinge noteerde uiteindelijk 9-9 in zijn scheidsrechterboekje.

Het was voor het eerst dat ik een doelpuntrijker duel speelde dan Lennox, die tijdens de trainingen bij AFC in de ’Champions League’ uitkomt. Mede door zes doelpunten van hem won zijn team het eerste potje met 8-2.

John Lennox

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wil je om spam te voorkomen onderstaande som oplossen? *