john heitinga boudewijn zenden
, ,

Ik ga weer voetballen

Na twee minuten nadenken, heb ik de knoop doorgehakt. Ik ga weer voetballen. Niet schrikken, hoor. Ajax blijft mijn club en het afscheid is definitief.

Lucky Ajax

Maar op de vraag van mister Ajax Sjaak Swart of ik binnenkort mijn kicksen wil aantrekken bij Lucky Ajax, kon ik natuurlijk geen ’nee’ zeggen. Zodra alle rust na mijn besluit te stoppen, is weergekeerd, zullen Sjaak en ik een datum prikken om mijn veteranendebuut te plannen. Als dat goed bevalt, verwacht ik – met Sjaak als bondscoach – in december ook wel een uitnodiging te krijgen voor de Nieuwjaarswedstrijd van de ex-internationals.

Het zijn allemaal mooie nieuwe ervaringen, zoals ik deze week ook weer mocht aanschuiven bij Jack van Gelder en Ziggo Sport. Samen met mijn zwager Boudewijn Zenden liet ik mijn licht schijnen over PSV-Atletico Madrid, de Champions Leaguewedstrijd waarin PSV een uitstekend resultaat haalde (0-0) en de Europese eer van Nederland hooghield.

Op zijn beurt was Boudewijn een waardige Zenden. Zonder enige plankenkoorts treedt hij in de voetsporen van zijn vader en mijn schoonvader Pierre Zenden, de bekende ex-judocommentator van Studio Sport.

Klaverjassen

john heitinga ajax trainingBij Ajax pikte ik afgelopen week ook mijn trainingen weer mee, voerde ik links en rechts gesprekken met de spelers én kreeg ik iets bijzonders voor elkaar. Na een veel te lange klaverjasloze periode slaagde er eindelijk in de jonge generatie weer aan het kaarten te krijgen. Met bij toerbeurt Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Davy Klaassen en Diederik Boer werd er met het mes op tafel gespeeld. Dat mijn oud-ploeggenoten de eerste potjes letterlijk leergeld hebben betaald, was mooi meegenomen. Dus naast het Keezen wordt er nu ook weer geklaverjast in het spelershome.

Ondanks mijn opvallend volle agenda voor iemand die is gestopt met voetballen, werd er bij mij thuis ook het wekelijkse Keesspel-potje gespeeld. Nadat mijn maat Kees de keer daarvoor niet zijn allerbeste avond had gehad, poetsten we onze tegenstanders nu met 5-1 van tafel.

Echt gestopt

Op het trainingsveld van Ajax maakte ik onder de vleugels van Hennie Spijkerman mijn eerste stappen als aspirant-trainer. Het bleef niet alleen bij het neerzetten van pionnetjes en het uitdelen van de overgooiers. Hennie vroeg me ook – mondjesmaat – aanwijzingen te geven.

Langzaam is het besef er dat ik nu écht ben gestopt. Het was daarom leuk afgelopen weekeinde in Duitsland mezelf in Oranjeshirt op een groot billboard tegen te komen. Een levensgrote reclame van Sky maakte duidelijk dat ik nog niet helemaal ben vergeten.

Dat had Aitlay Uslu, de eigenaar van Corendon, daarvoor al duidelijk gemaakt. Als afscheidscadeau kregen mijn vrouw Charlotte-Sophie en ik een diner aangeboden in het schitterende, door hem gekochte College Hotel in Amsterdam. Het is een AANRADER met hoofdletters, want we hebben in een bijzondere sfeer voortreffelijk gegeten. En nu ik ben gestopt ook iets meer dan normaal.

6 antwoorden
 1. Robert
  Robert zegt:

  Prachtig om te lezen weer John.. maar het zal altijd blijven bijten dat we je niet meer hebben zien vlammen in het voor ons zo heilige shirt. Hopelijk blijf je lang voor de club behouden! Succes!

  Beantwoorden
 2. John
  John zegt:

  John vind het nog steeds jammer dat je gestopt bent bij Ajax
  Wel mooi om te horen dat je nog steeds betrokken blijft bij mijn Club
  Wens je veel succes in alles wat je gaat doen en nog wil doen
  Eens een Ajaxied altijd Ajaxied
  Dat heb je wel bewezen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *