Heitinga Jan Smit Max Verstappen

De fans van Ajax wachten in spanning af of er nog versterkingen komen en wanneer. Ik hoor veel dat er ervaring bij moet, dat er oudere spelers moeten worden aangetrokken. Onlangs heb ik echter weer gezien dat leeftijd maar een nummer is.

Martin Garrix

Nu mijn actieve carrière voorbij is en de trainingen bij Ajax én de cursus TC1 nog op zich lieten wachten, verkeerde ik in de luxe positie dat ik allemaal leuke dingen kon doen. Nadat Martin Garrix de //mystery guest// op mijn afscheid na Ajax-Feyenoord was, vond hij het nu tijd voor de terugwedstrijd.

Op Ibiza, waar hij elke vrijdag voor tienduizend uitzinnige fans optreedt in de bekende club Ushuaia in Playa d’en Bossa. Een wereldster van twintig die niet alleen hit na hit scoort en een complete mensenmenigte plat speelt, maar vooral onder alle omstandigheden zichzelf blijft. Onder de Spaanse zon én het genot van een drankje nam mijn respect voor Martijn nog verder toe. Wat een vakman.

Na twee dagen in zijn voetsporen te hebben gelopen en de totale gekte om hem heen te hebben gezien, had ik de eer om samen met de zanger Jan Smit naar het circuit van Silverstone te gaan om – ook al zo’n jonkie – Max Verstappen van dichtbij te bekijken. Wat hij als jonge Formule 1-coureur presteert, is fenomenaal.

Formule 1

Het bijzondere in de paddock bij Max was, dat ik drie uur voor een voetbalwedstrijd helemaal in een cocon zat en helemaal niemand me moest lastigvallen. Verstappen stapte gewoon in zijn spijkerbroekje binnen en kletste alsof hij ons op straat tegenkwam. Om vervolgens volledig gefocust een wereldrace te rijden. Dat hij door de tijdstraf van Nico Rosberg tweede werd, was een ongelooflijke prestatie.

Tijdens de grand-prix van Barcelona, die Max won, heb ik staan juichen voor mijn tv. Maar in Engeland zag ik pas hoe verschrikkelijk hard het in de Formule 1 gaat. En het mooie was dat ik Max na afloop complimenteerde met zijn start, maar hij daar helemaal niet tevreden over bleek. De race – met winnaar Lewis Hamilton – was schitterend, maar vooral de prestatie van Max, die een fantastisch gevecht met Rosberg leverde, was een herinnering voor altijd.

Verjaardag van Lennox

Zoals de verjaardag van Lennox, die op 1 juli op dezelfde dag jarig is als Ruud van Nistelrooy en Patrick Kluivert, ook een onvergetelijke dag was. In de strandclub Breakers van Huis ter Duin in Noordwijk ontvingen we 60 familieleden, vrienden, kennissen en klasgenoten van Lennox en Jezebel, onder wie dus 30 kinderen.

John Heitinga

Lennox had voor het thema FC Barcelona gekozen en op het strand stonden een groot voetbalveld en twee springkussens. We hadden geluk, want de dag van het feest (3 juli) was een van de mooie dagen tot dusver. Zoals ik uit mijn tijd van Oranje weet, waren het diner en de hapjes van Huis ter Duin weer voortreffelijk.

John Heitinga Charlotte-Sophie

Body & Fit

Het voetballoze leven zorgt ervoor dat ik nog meer om mijn lichaam moet denken, want door alle feesten en partijen ligt uitdijen op de loer. Naast mijn drie- of vier wekelijkse bezoeken aan sportschool Changing Life Hub in Amsterdam-Noord ben ik blij dat ik met Body & Fit in aanraking ben gekomen. Geen gewone chips meer maar ’smart’ chips, met proteïne en eiwitten en 57 procent minder vet, omdat de aardappels niet zijn gefrituurd, maar in hete lucht gebakken. Inmiddels zijn de kinderen ook helemaal gek op mijn snacks met de smaken paprika, hot sweet chili, bbq, tomaat en naturel.

Zoals ze ook genieten van flavouring. Charlotte-Sophie en ik proberen onze kinderen geen frisdrank, maar water te laten drinken. Met de flavouring van Body & Fit, die je ook aan shakes, smoothies, kwark of yoghurt kan toevoegen, krijgt het water door slechts drie druppels per glas een lekkere smaak: met 0 calorieën en 0 suikers.

Body & Fit

Het wordt, denk ik, bij de ouders en kinderen in de klassen van Jezebel en Lennox een hit, want met zijn allen moeten we de strijd aangaan tegen obesitas, een groot probleem onder kinderen. Het is iets, waar ik me voor wil inzetten, want wil de jeugd ooit de droom profvoetballer, dj of Formule 1-coureur te worden najagen, dan begint dat op jonge leeftijd met sporten én gezonde voeding!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wil je om spam te voorkomen onderstaande som oplossen? *