John Heitinga Jan Smit Atletico Madrid

Nog nooit ben ik zo blij geweest met een gelijkspel als dat tegen FC Utrecht. Onmiddellijk nadat Arek Milik de 2-2 binnenschoot, besefte ik dat dit punt weleens heel belangrijk zou kunnen worden in de titelstrijd. Nadat Arek ook SC Heerenveen over de knie legde, vind ik dat het kampioenschap Ajax niet meer mag ontgaan. Met de juiste focus moet van FC Twente en De Graafschap worden gewonnen.

IMG_8543

 

Goede aanvaller

Winnen deed mijn zoon ook, bij AFC. En waar ik uitgroeide tot verdediger, lijkt Lennox over de kwaliteiten van een goede aanvaller te beschikken. De lessen op de Wiel Coerver-school, waar hij elke woensdag en zaterdag de trucjestraining doet, werpen zijn vruchten af. In Lennox’ verbeten jacht op doelpunten bij AFC, hoopte ik dat de teller op veertien bleef steken. Dat leek me in de weken na de dood van Johan Cruijff wel een mooi aantal. Maar hoe rem je een hartstochtelijk spelend voetballertje af? Gelukkig kwam de hulp van de scheidsrechter die het ook welletjes vond en affloot.

John Heitinga Diego SimeoneVan Lennox had de wedstrijd nog wel een half uur mogen duren, maar desondanks was hij – met veertien doelpunten achter zijn naam – zo trots als een pauw. Hetzelfde gold voor Diego Simeone, die kort na Atletico Madrid-FC Bayern München nog zo vol adrenaline zat dat hij mijn schouder bijna kapotsloeg.

Fantastische terugkeer

IMG_8539De terugkeer in Vicente Calderon was fantastisch, een bevestiging dat de mensen bij Atletico me nog niet zijn vergeten en me in mijn Atletico-tijd hebben gewaardeerd. Het bezoek aan Madrid was extra bijzonder, omdat allebei onze kinderen Jezebel en Lennox daar zijn geboren.

Het bekijken van de Champions Leaguekraker was een van de ’rustmomenten’ op de tjokvolle draaidagen van het programma Voor Wie Juichen We? Met Jan Smit, die glansrijk werd verslagen tijdens een potje latje-trap, reisde ik de afgelopen tijd naar München, Londen, Southampton en Madrid. Zijn kansloze nederlaag ging niet ten koste van Jans humeur, want het was dagenlang lachen, gieren en brullen.

John Heitinga

 

A l’Elephant Du Congo

John Heitinga Arjen Robben Jan SmitVoor het Avrotros-programma ‘Voor Wie Juichen We?‘, dat op 11 mei om 20.30 uur voor het eerst wordt uitgezonden op NPO1, probeerden Jan en ik uit te vinden voor wie de Oranjefans op het EK in Frankrijk moeten juichen nu Nederland daar niet bij is. Ook Ronald Koeman, Vivianne Miedema en mijn oud-ploegmaat Arjen Robben gaven hun mening.

Het is een programma, waar ik naar uitkijk. Zoals ik me ook verheug op de Champions League-avond in het café A l’Elephant Du Congo, waar ik woensdag 4 mei onder het genot van een paar Heineken-biertjes en bitterballen een voorbeschouwing en pub-quiz zal verzorgen.

John Heitinga A l'Elephant Du Congo

Maar eerst is er natuurlijk Ajax-FC Twente. Als onze fans voor net zo’n sfeer weten te zorgen als de Atletico-aanhang tegen FC Bayern München, dan kan het niet anders dan dat de drie punten in Amsterdam blijven. Laten we er een fantastische middag van maken!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wil je om spam te voorkomen onderstaande som oplossen? *