Jezebel Lennox John Heitinga
, ,

Relax en eet taco

IMG_7958Nadat alles zich in de weken rond mijn afscheid bij Ajax in de zesde versnelling afspeelde, schakelde in afgelopen week even terug. ’Today relax & and eat some fucking tacos’, lees ik op een groot bord, terwijl ik in het Mexicaanse Tulum mijn laptop heb opengeklapt om mijn blog te tikken. Het is hier het paradijs op aarde.

Jetlag

Maar geen topvakantie zonder reis. En in het vliegtuig was het afzien. Eerlijk is eerlijk, Jezebel en Lennox hebben zich voorbeeldig gedragen. Maar omdat onze kinderen tijdens de 11 uur en 20 minuten durende vlucht vanuit Düsseldorf geen minuut sliepen, kwamen Charlotte en ik ook stuiterend in Mexico aan.

De jetlag zorgde ervoor dat we de eerste twee ochtenden al rond zeven uur rechtop in ons bed zaten, waarna we van de nood een deugd maakten en besloten bij zonsopkomst een lange strandwandeling te maken.

IMG_7953

Leguaan

Onze vakantiestress verdween op die manier als sneeuw voor de Mexicaanse zon, die het kwik tot een graad of 29 liet stijgen en mijn aanvankelijk witte benen als snel een donkerbruine kleur gaf. Dankzij het rustgevende geluid van de zee, sliepen we de nachten daarna in onze hotelkamer aan het strand als een roos. Al was het die ene avond dat er een leguaan in de slaapkamer stond wel heel erg schrikken. Gelukkig schrok hij nog meer dan wij deden en stoof hij door het rieten dak weg.

IMG_7946

Naar Tulum, dat had ik veel eerder moeten doen, besefte ik de volgende dag lurkend aan een overheerlijke cocktail. Alleen was dat door mijn profcarrière middenin het seizoen nooit mogelijk. Maar als ik zie hoe de kids (en wij ook!) genieten, dan is dat fantastisch. Jezebel en Lennox leven zich spelend uit op het strand, maar het meeste plezier beleefden zij in Xcaret, waar zij door grotten konden zwemmen en de dieren opzochten. Het floaten door de mooie natuur van Mexico was indrukwekkend.

Vis aanwijzen

In het mulle zand houd ik voetballend met Lennox – tussen de door Jezebel gebouwde zandkastelen door – mijn conditie op peil. De duurloopjes en bezoekjes aan de sportschool doen de rest, zodat ik in de cruciale fase van de eredivisie weer bij Ajax kan aansluiten op het trainingsveld.

IMG_7947

In Mexico is het voordeel dat er geen menukaarten nodig zijn. We redden onszelf in toprestaurants als Posade Margarita met de vangst van de dag. Gewoon even de levende vis aanwijzen en even later ligt die – op speciale wijze bereid – op je bord. In Casa Banana, Gitano en Jaquar waren de steaks weer om je vingers bij op te eten. Het gezonde, Mexicaanse eten zorgde voor twee weken detoxen en droeg ook bij aan mijn fitheid.

Zevende verjaardag

IMG_7955Maar Mexico is vanzelfsprekend meer dan eten alleen. Onder leiding van Ceasar kregen we een rondleiding door Tulum, spotten we dolfijnen en schildpadden in zee en bezochten we onder meer de ruïnes (the muyil). Maar de meeste indruk maakte ons bezoek aan de primitief levende Maya’s. Het huisbezoek zette onze kinderen, toch in luxe opgegroeid, weer even met beide benen op de grond.
IMG_7956Terug in ons hotel was er bij Lennox en Jezebel zichtbaar het besef dat heel wat mensen het minder goed hebben getroffen dan wij. Op 4 maart vierde Jezebel haar zevende verjaardag. En hoe! Op haar eerste iPhone ooit, die ze cadeau kreeg, ontving ze felicitatievideo’s van familie en vrienden. Zelfs haar grote vriend Yes-R en grappenmaker Jochem Myjer namen de moeite om een lieve boodschap in te spreken. Haar feest was compleet toen het hotel Nomade haar ook verraste en alle gasten op het strand uitnodigde voor een piñata en cake.

Geloof in titel

Hoewel ik ver van Nederland weg ben, lukt het me wel om Ajax op de voet te volgen, de wedstrijden live te zien. De klinkende overwinningen op AZ en Willem II gaven me nog meer het vertrouwen dat het dit seizoen allemaal goed komt. Ik denk dat Ajax kampioen wordt. En dat gevoel heb ik na de 2-2 tegen NEC nog steeds.

In de gesprekken die ik via Whats-app met mijn oud-ploeggenoten voerde om ze ook vanuit Mexico te steunen, merkte ik dat het vertrouwen meer en meer toenam, dat dit door de domper tegen NEC niet is veranderd en het geloof in de titel er is. Het kunnen weleens mooie weken worden. Te beginnen zondag in Eindhoven.

IMG_7954

Tags: , , ,
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *