, , ,

Verjaardag verbleekt bij zwarte vrijdag in Parijs

Mijn verjaardag

Eugene

Een feestelijkere ’opening’ van mijn keuken was niet denkbaar. Van de kookplaten kwam een koningsmaal met onder meer gerookte reeham, snoekbaars, scholfilet, gebraden fazant en tournedos ossenhaas. Wie me een beetje kent, weet dat dit niet door mij was bereid. En zelfs voor mijn eigen sterrenkok Charlotte-Sophie was dit culinaire hoogstandje nét iets te hoog gegrepen.

Speciaal voor mijn verjaardag – mijn 32e alweer (sssssst) – was chefkok Eugene van het restaurant De Jonge Dikkert in Amstelveen gevraagd om bij mij thuis zijn kookkunsten te vertonen. Het werd met mijn familie en vrienden om me heen een onvergetelijke en smakelijke middag.

Mijn verjaardagsfeest was tevens de housewarming, want na weken met spullen te hebben gesjouwd en tussen de verhuisdozen te hebben geleefd, hebben we met de plaatsing van inbouwkasten de verhuizing definitief afgerond.

Lennox op het veld

Als vader van twee jonge kinderen, mijn rijkste bezit Jezebel en Lennox, is het prettig om te zien dat zij zich nu al thuis voelen in ons nieuwe huis. Elke dag, precies om 18.00 uur, heb ik tien minuten de tijd om ze optimaal te kunnen bewonderen. Dan ploffen ze voor de tv neer en kijken ze met open mond naar het Sinterklaas Journaal. Vooral de Paniek Piet maakt een onvergetelijke indruk. Het was dan ook een teleurstelling voor ze, dat die er tijdens de intocht in Amsterdam niet bij was. Al waren ze dat door alle spanning ook al snel weer vergeten… Want hoe stoer is het als je op je vaders verjaardag in de storm door een Stuurpiet wordt opgehaald in een boot?

Ruim een week eerder stond Lennox nog harder te trappelen dan het paard van Sinterklaas. Samen met mijn goede vriend Kees van Dam had ik mijn zoon meegenomen naar de ArenA voor de afsluitende training voor Feyenoord-Ajax. Na afloop zou hij een balletje met me mogen trappen. Maar wat duurt zo’n training dan lang …, ondervond Lennox.

Uiteindelijk kon hij samen met zijn vader, onder luid gejuich van de supporters, de wei in en speelde hij of zijn leven er vanaf hing. Je weet immers maar nooit of er nog een verdwaalde scout van Ajax rondloopt…

Lennox

In De Kuip viel het de volgende dag voor mij niet mee om negentig minuten te moeten toekijken. Het resultaat van Feyenoord-Ajax (1-1) was uiteindelijk prima, maar het voelt niet goed zo’n minieme bijdrage te leveren. Toch blijf ik scherp en gretig. Als Ajax me nodig heeft, zal ik er staan. En door alle blessures voor en tijdens de interlandweek zou dat wel eens eerder kunnen zijn dan iedereen denkt.

En misschien ook wel op een andere positie dan velen voor mogelijk houden. In het oefenduel met Almere City (1-1) vervulde ik vorige week zeventig minuten lang de rol van controlerende middenvelder. Pas de laatste twintig minuten kwam ik op mijn gebruikelijke plek, centraal achterin.

#PRAYFORPARIS

Wel of niet spelen. Het bleek vrijdag in één keer totaal onbelangrijk. Ook hier wil ik stilstaan bij de verschrikkelijke aanslagen die in Parijs werden gepleegd en veel (jonge) mensen onverwachts uit het leven rukten. Hun nabestaanden in groot ongeloof en verdriet achter latend. Uiteraard wil ik de mensen die dierbaren verloren heel veel sterkte en kracht wensen bij het verwerken van dit immense verdriet.

Op Twitter kwam ik een uitspraak van Martin Luther King Jr. tegen die wat mij betreft alles zegt: ’Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.’

#prayforparis

Tags:
4 antwoorden
 1. Ilse
  Ilse zegt:

  Dag John,
  Vanmorgen heb ik gekeken naar koffietijd daar vertelde je over je blog.
  Direct opgezocht en gaan lezen.
  Wat schrijf je leuk. Vooral bovenstaande blog.
  Wat ligt geluk en ellende toch dicht bij elkaar.
  “Pluk de dag” en haal eruit wat er in zit.

  Beantwoorden
 2. More Bonuses
  More Bonuses zegt:

  I simply want to mention I am new to blogs and certainly savored your blog. Almost certainly I’m going to bookmark your site . You amazingly come with perfect well written articles. Thanks for sharing with us your webpage.

  Beantwoorden
 3. Go Here
  Go Here zegt:

  I simply want to tell you that I’m newbie to weblog and actually enjoyed you’re blog. Probably I’m going to bookmark your blog post . You certainly have really good posts. Bless you for sharing your webpage.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *