, , ,

Vuilniszakken voor de ramen

Verhuizen

Ik denk dat ik een verpletterende indruk heb gemaakt in Amsterdam-Zuid. Nadat Charlotte-Sophie en ik een schitterend nieuw huis kochten, moesten we in recordtijd over naar ons nieuwe droompaleis.

En omdat we daar niet helemaal op waren voorbereid, zeg maar helemaal niet, hingen er vuilniszakken voor de ramen als vitrage en moesten we het de eerste week zonder keuken stellen. Uiteindelijk bracht een mobiele keuken uitkomst.

’Is dat nou die voetballer die bij Ajax, Atletico Madrid, Everton en Hertha BSC zijn geld heeft verdiend?’, zal de buurt hebben gedacht. Maar achteraf kijk ik met plezier terug op die weken kamperen, waarbij vrienden en familie tussen de verhuisdozen kwamen Keezen, een top-spel, dat ik met succes bij mijn Ajax-ploeggenoten heb geïntroduceerd.

Het dagelijks leven

Sportief gezien is mijn terugkeer naar Ajax nog bepaald niet geworden wat ik me ervan had voorgesteld, maar het leven in Nederland bevalt me uitstekend. Noem me een ouwe lul, ik ben al 31, of sentimenteel, maar ik haal ongelooflijk veel geluk uit mijn lieve vrouw en kinderen.

De keuze voor de juiste school, de trainingen en wedstrijden van Lennox bij AFC, de zwemlessen van Jezebel in het Zuiderbad en de judo-les van hen allebei, zorgen voor een volle agenda en heel wat gepuzzel, maar geven me juist ongelooflijk veel energie. Zo moet ik oppassen om niet heel hard in de lach te schieten als Jezebel na haar zwemles gestrest raakt, omdat d’r haar zat vast geklit.

BakfietsNa een jarenlange afwezigheid heb ik mijn draai in Amsterdam weer lekker gevonden. Ik rijd op mijn bakfiets door de stad, voer in de zomer lekker in mijn sloep door de Amsterdamse grachten, voetbal met Lennox in het Vondelpark en ontdekte met Charlotte-Sophie een aantal uitstekende restaurants, waar vele keukens in Madrid, Manchester en Berlijn niet aan konden tippen. MR Porter, Dutchess en BAUT zijn echt namen die jullie zouden moeten noteren. En als je de kans hebt … doen!

Ik hoop binnenkort van grotere waarde te kunnen en mogen zijn voor Ajax. Mijn debuut in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap smaakte in elk geval naar meer. De reactie van het publiek bij het warmlopen (!) en mijn invalbeurt zorgde voor kippenvel. En als je dan ook nog per ongeluk raak kopt, kan je avond natuurlijk helemaal niet meer stuk. Bij mijn rol op de bank en zelfs soms tribune leg ik me niet zonder slag of stoot neer. Als jullie me bij het Olympisch Stadion tegenkomen, dan ben ik daar om extra voor mezelf te trainen.

Omdat ik nu eenmaal niet het eeuwige voetballeven heb, denk ik al vaak na over het leven na het voetbal. Wat vind ik leuk? En wat niet? Iets wat me zeker trekt, is analist zijn. En wat dat betreft ben ik Sport 1 ook dankbaar dat ik daar als ex-speler van Atleti rond Atletico-Real Madrid mijn mening mocht geven. Met Henk ten Cate en Jack van Gelder zat ik daar gezellig.

Slecht nieuws

Tot slot wil ik nog even ingaan op twee minder leuke dingen: de uitschakeling van Oranje voor het EK én het verschrikkelijke nieuws over Johan Cruijff. Hoewel ik al een tijdje geen deel meer uitmaak van het Nederlands elftal gaat dat me echt aan het hart. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk grote toernooien voor jonge jongens zijn. Dat die ervaring aan ze voorbij gaat, is echt een groot gemis. Tijdens de interlandweek zat ik met Charlotte in Hotel Cotes in Parijs, maar verslikte ik me bij het zien van de uitslagen van Oranje in de escargots.

De sportieve tegenspoed is natuurlijk niets vergeleken bij de longkanker die bij Johan Cruijff werd geconstateerd. De beste voetballer die Nederland ooit heeft gekend, een clubicoon van Ajax, is een vechter. En ik weet zeker dat hij deze wedstrijd ook gaat winnen. Ik wens hem en zijn familie uiteraard alle kracht en sterkte toe.

Tags:
5 antwoorden
 1. Marcel
  Marcel zegt:

  Mooie strakke layout van jouw blog!

  Wel 1 dingetje: je doet m.i. erg veel aan name dropping (idem op Twitter). Bij een club zoals AFC is dat niet zo spannend maar bij restaurants heb ik het gevoel dat andere belangen spelen.

  Beantwoorden
 2. Ray
  Ray zegt:

  Je kan voetballen, das niks nieuws. Maar je schrijft leuke stukjes! Das wel nieuw!! Ik blijf je ook hier volgen. Keep up the good work…

  Beantwoorden
 3. click here to investigate
  click here to investigate zegt:

  I simply want to say I am new to blogging and certainly loved this web-site. Likely I’m planning to bookmark your blog post . You amazingly have tremendous posts. With thanks for sharing with us your website.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *