Patatjes en kroketten

Op de reservebank had ik tijdens Ajax-Roda JC een binnenpretje. Ik herinnerde me hoe ik vroeger als kleine jongen al het voetbal opslurpte en dus ook naar de samenvattingen uit België keek. Als er hard of doeltreffend door een speler werd geschoten, zeiden de Belgische commentatoren vaak: ’Patat’. En uitgerekend de wedstrijd dat Sjaak, een goede bekende van me uit Alphen aan den Rijn in de ArenA zat, was het dankzij Viktor Fischer, Arek Milik en Davy Klaassen zes keer ’patat’.

In de snackbar van Sjaak haalde ik vroeger mijn patatjes en trok ik geregeld een kroketje uit de muur. Inmiddels is hij ernstig ziek en het was zijn wens om nog één keer een wedstrijd van me te bekijken. Onder het motto ‘Doe iets voor een ander nu het nog kan’, heb ik mijn best gedaan om er een mooie avond van te maken. En gezien alle reacties op de social media is dat gelukt. Dat ik bijna een half uur mocht invallen en mijn eredivisierentree vierde, maakte het feest compleet.

Wintersport

Ik denk dat ik eigenlijk altijd wel een redelijk sociale jongen ben geweest. Maar nu ik ouder word, krijg ik steeds meer de behoefte me in te zetten voor anderen die het om wat voor reden dan ook minder hebben dan ik. Zo ben ik er trots op om net als bijvoorbeeld John van den Heuvel en Barbara Barend ambassadeur te zijn van het Sterrenfonds. Dat fonds wil kinderen die ziek zijn of in armoede leven volop kind laten zijn en ze zodoende een steuntje in de rug geven.

Sterrenfonds

Van mijn eigen kinderen, mijn alles, Jezebel en Lennox, geniet ik in Nederland nóg meer dan ik al deed. Omdat we langzaam de voorbereidingen treffen voor onze vakantie in de winterstop, naar Ischgl in Oostenrijk, krijgen ze ski-les in Zoetermeer. Het is voor mij duidelijk dat er een kleine Lindsey Vonn en Alberto Tomba in de maak zijn. Nee, zonder gekheid, het enthousiasme waarmee ze de berg afzeilen, is voor een trotse vader prachtig om te zien.

Ook op de bergen in Oostenrijk zal ik vanaf de zijkant moeten toekijken, want profvoetbal en wintersport is nu eenmaal geen goede combinatie. Maar ik verheug me al op het plezier bij Charlotte-Sophie, Lennox en Jezebel, het dineren, het après-skiën én de Keezen-competitie die ook tussen de bergtoppen gewoon wordt voortgezet.

Maar tot die tijd ligt de volledige focus bij Ajax en leef ik als een prof. Vraag dat maar aan het personeel van de ‘The Cold Pressed Juicery’ in Amsterdam. Hun dagelijkse gembershotje en sapjes houden me in het najaar en de winter op de been.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wil je om spam te voorkomen onderstaande som oplossen? *