John Heitinga Lionel Messi

Als de uitdrukking ’als een kind zo blij’ nog niet bestond, had ik hem bedacht. Omdat mijn zoon Lennox een verstokte FC Barcelona-fan is en Lionel Messi als idool heeft, wilde ik hem met een bezoek aan FC Barcelona – Manchester City verrassen. Het werd het ultieme vader-zoon-gevoel.

Blijdschap

Wat een spanning vooraf, maar vooral wat een blijdschap tijdens de wedstrijd, die met 4-0 door zíjn Barça werd gewonnen. Toevallig werd Lennox gefilmd toen Messi op weg was naar de 1-0. De opwinding en vreugde zijn feilloos vastgelegd en uniek beeldmateriaal voor later.

Messi ontmoeten

Om zijn eerste buitenlands voetbaltrip helemaal onvergetelijk te maken, gingen we een dag later op uitnodiging naar de training en kregen Lennox en Jezebel de kans hun helden te ontmoeten. En opeens stonden Lennox en Jezebel oog in oog met Messi. Dat die alle tijd voor ze nam en een persoonlijke boodschap op Lennox’ shirt zette, konden ze bijna niet geloven.

Lionel Messi Jezebel Lennox

Martin Garrix

Daarna hebben we heerlijk gegeten in Barcelona en hoorden we dat Martin Garrix voor het eerst de nummer één dj van de wereld was. Voor mij was-ie dat al na mijn bezoek aan Ibiza, waar hij draaide, maar deze wereldwijde erkenning is natuurlijk fantastisch en hem van harte gegund! Een topprestatie. Gelukkig hadden we kaarten voor zijn kids-optreden tijdens Amsterdam Dance Event in de RAI, waardoor Charlotte-Sophie, Jezebel, Lennox en ik voor het eerst echt samen konden ’stappen’. Lennox liet zijn dansmoves pas zien, nadat hij een suikerspin en popcorn had weggewerkt.

Martin Garrix

Mooi afscheid

We hebben van Martin Garrix genoten.  Al is het wel jammer dat ik nu van hem moet horen dat ik het als voetballer nooit verder heb geschopt dan nummer twee van de wereld. Dat fantastische WK in 2010, waarop we de finale na verlenging dankzij de bekende teen van Iker Casillas van Spanje verloren, schoot deze week weer door mijn hoofd. Het was een mooi gebaar van de KNVB dat Joris Mathijsen en ik voorafgaand aan Nederland-België in het zonnetje werden gezet. Tijdens het afscheid dacht ik met weemoed aan alle mooie momenten uit de 87 interlands die ik speelde. Het voelde altijd als een grote eer om het shirt van mijn land te mogen dragen.

John Heitinga Joris Mathijsen Oranje

Prachtig debuut

John Heitinga boksenIn de vorige interlandperiode brachten mijn vrouw en ik nog een bliksembezoek aan Parijs, waar we onze liefde voor elkaar weer eens goed vierden. De hotelovernachting en het fantastische diner voelden als een date night out. Een aantal dagen daarna moest ik vlijmscherp zijn. Voor Jong Ajax hadden we een boks-les geregeld en het laatste wat je als trainer wilt, is een pets op je hoofd krijgen van een broekie. Ik sparde met Pelle Clement, die twee dagen later bij Kozakken Boys zijn debuut in Ajax 1 zou maken. En hoe? Met twee treffers … en nog spierpijn van het boksen, bekende hij eerlijk. Dat ook Carel Eiting zijn eerste minuten maakte en Appie Nouri de pannen van het dak speelde, deed me wel wat.

Zoals ik het ook prachtig vond om te zien dat Jezebel en Lennox steeds beter gaan skiën. Op de schitterend vernieuwde, 300 meter lange piste in Zoetermeer vlogen ze de berg af, waardoor we al in de december-vakantiesfeer kwamen. Het appartement in Ischgl is geboekt. Ik ben er (bijna) klaar voor…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wil je om spam te voorkomen onderstaande som oplossen? *